Zwangerschapsyoga cursus

De erkende yoga zwangerschapscursus is in groepsverband en bij voorkeur tussen de 28-40 weken.

De yoga zwangerschapscursus is niet alleen een goede voorbereiding maar ook een bijdrage aan een intensere beleving. Contact maken met je kindje tijdens de zwangerschap en informatie delen met andere mama’s. Een geboorte is een nieuwe start en een nieuwe levensfase voor beide ouders.

Wat houd de zwangerschapsyoga cursus in?

Korte cursus van 3 les momenten van 2 uur en 1 avond de partneravond.

Je beoefent aangepaste Hatha yoga, zodat je zoveel mogelijk je kracht en souplesse behoudt. Je krijgt tips en oefeningen die je helpen eventuele kwaaltjes, ongemakken, pijn of angst op te vangen. Je oefent hoe je weeën kunt opvangen. Jij en je partner leren hoe je je kunt ontspannen tijdens de bevalling. De tips & tricks over ontspannende oefeningen en massages. Er wordt veel geoefend op de adem,- perstechnieken, welke je anker(basis) is tijdens je hele bevalling. Tijdens de cursus ontwikkel je lichaamsbewustzijn. Er is een afsluitende partneravond, waar de theorie uitgebreid behandelt word, zodat jullie samen de bevalling positief tegemoet gaan en dat je partner je goed kan ondersteunen tijdens de bevalling. Het helpt jullie beide op een goede manier je voorbereiden op de bevalling.
De lessen worden bewust in kleine groepen van maximaal 4 aanstaande moeders en hun partners gegeven, waardoor er veel aandacht is voor elkaar, waar gezelligheid voorop staat en toch veel kennis overdracht is.

*Ik ben aangesloten bij de Vereniging van yogadocenten Nederland, lid nummer N4283. Dit houd in dat ik jaarlijks bijscholing punten moet halen om de kwaliteit van mijn lessen te bewaken. De cursus wordt doorverwezen door de verloskundigen in Mijdrecht, in de Ronde venen en de wijde omgeving.

Pregnancy, motherhood, fitness and yoga concept - happy pregnant