Zwangerschapsyoga:Ik ben een trotse moeder, oma en mocht getuige zijn van de geboorte van mijn kleinzoon. Wat een topprestatie, is er geleverd door beide ouders. Zo mooi om daar getuigen van te mogen zijn. Hoe mooi is het mijn levenservaring, kennis en yoga ervaring te delen met “jonge ouders” en met de gedachte dat je werkelijk kunt bijdragen aan een goede start van een nieuw leven. De zwangerschap waar de basis wordt gelegd in contact, lichamelijk en persoonlijke groei, bewustzijn en voeding voor zowel de ouders onderling als met het kindje. Tijdens de lessen leg ik de nadruk op de aanwezigheid en vooral het belang van de betrokkenheid van de partner. Dat er niet alleen een kindje wordt geboren, maar ook een vader en moeder.

Yoga is verbinding, dat het er mag zijn en dat het goed is zoals het is. Yoga is ook beleven en zelf ervaren. De weg naar je oorsprong zodat je de (aangeleerde) gewoontes, je eventuele negatieve ervaringen, spanning van het leven kunt loslaten en hier je voordeel mee kunt doen in het dagelijkse leven. Yoga heeft invloed op je welzijn, waar een ieder binnen z’n eigen mogelijkheden yoga beoefent en daardoor zijn lichaam beter leert kennen en beter leert voelen. Er valt veel te zeggen over de positieve resultaten die je kunt behalen met enkele yogalessen, maar beter is het zelf te ervaren. Heb je lichamelijke of geestelijke klachten, weinig energie of zit je in een ziekteproces of verwerking? Wellicht kan yoga verandering voor je brengen, door samenspel van aandacht en adem,  dynamische of statische oefeningen zal je ervaren dat ontspanning een grote rol speelt tijdens de oefeningen.

Wie?Ik ben Marja Raats, erkend en gediplomeerd yogadocent en heb de professionele yoga docent opleiding gevolgd bij de erkende opleiding  (500 uren) VYN Samsara Yogadocent opleiding, daarnaast heb ik tweedejaars Raja yoga van Annemiek Latour en de Poweryoga level 1 t/m 3 van de Aloo gevolgd. Ik ben gediplomeerd en gespecialiseerd in het geven van zwangerschapsyoga. Ik ben erkend Mindfulness trainer voor jong/volwassenen. Ik heb extra opleidingen gevolgd zoals yoga en kanker en een stress reductie training. Ik ben op de vrijdagochtenden vrijwilliger als yogadocent bij de Paraplu in Wilnis.

Ik ben N lid van de VYN, lid van de Europese Unie  *Ik ben aangesloten bij de Vereniging van yogadocenten Nederland, lid nummer N4283. Dit houd in dat ik jaarlijks bijscholing punten moet halen om de kwaliteit van mijn lessen te bewaken. De zorgverzekering vergoed (of deel)de cursus, afhankelijk van hoe je verzekerd bent.

Bij vragen mag je mij altijd bellen 06 – 51 40 00 87 of per email: marjaraats@gmail.com

Indien er financiële of andere omstandigheden zijn waarom deze cursus niet haalbaar zou zijn, kom ik ook graag met jullie in contact om samen een oplossing te vinden