Er zijn veel verschillende stromingen binnen yoga. Maar met een wereld van verschil. Zoals de naam Power yoga al doet vermoeden is dit een krachtige en dynamische vorm van yoga. Daar waar Hatha yoga door sommigen gezien wordt als gracieus en elegant gaat Power Yoga een stapje verder. Wel twee stappen verder. Voor de doeners onder ons, is dit een krachtige vorm van yoga, maar de nadruk bij Power Yoga ligt toch vooral bij het fysieke. De meeste yoga wordt beoefent vanaf 40 jaar en met deze gedachte is een proefles  yoga ook zeker de moeite waard. Welke yoga vorm je ook kiest ” Het is goed voor je”, zegt 57% van Nederland.

Hatha yoga is fysiek een lichtere vorm en ook hier zijn er diverse varianten en niveau’s. Van chakra yoga, yin yoga, yin-yang, Vinyasa, lach yoga en ga zo maar door. Hatha yoga is in het Westen een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Volgens het yoga onderzoek, van Yoga Nederland (VYN) doen 1,6 miljoen Nederlanders aan yoga en is 77% vrouw en 23 % man. De meeste die yoga beoefenen willen stress verminderen door zich beter te leren ontspannen.

Top 5 : Meest beoefende vormen van Yoga:1)Mindfulness yoga/meditatie 32%, 2)Hatha yoga 27%, 3)Flow/Ashtanga/Vinyasa yoga 15%, 4)Power yoga 12%, 5)Bikram 8%.

Stoelyoga is de meest makkelijke, laagdrempelige en blessurevrije vorm van yoga en hierdoor ongeacht de leeftijd, omvang, lenigheid, conditie of fysieke beperking. Yoga helpt de vaak ongewenste en soms ook schadelijke verborgen krachten in het lichaam los te maken en eruit te werken.Het beoefenen van Stoel yoga is op een milde manier met zachtheid voor jezelf en niet vanuit streven de beoefening uit te voeren. Op een meditatieve manier. Oefenen om uit het hoofd te komen en weer te (leren)voelen, Keuzes te kunnen maken door te leren observeren van gedachten en afstand hiervan te nemen. bewustwording van gewoonte patronen. Beter te ontspannen, leniger en minder stijf te zijn, bij vermoeidheid weer energie te krijgen, dicht bij jezelf te blijven.

Yoga voor is voor iedereen. Bedenk dat 50% een gemiddeld yoga niveau in Nederland heeft. Maar 8% gevorderd is en 42% beginner.Laat je dus vooral niet ontmoedigen door mooie plaatsjes en acrobaten (zie foto 😉Je bent van harte welkom om het te proberen!

Yoga Vinkeveen buiten